7 komentarzy


  1. Już wszędzie widzę te nasiona chia. Mam wrażenie, że niedługo to i z szafy mi wyskoczą razem z Lewandowską ;p
    A naprawdę, to skoro tyle osób o nich pisze to coś w nich musi być. Może warto w końcu spróbować. Coś czytałam o jakimś puddingu :D

    Odpowiedz

  2. Nasion chia używam do większości potraw. Uwielbiam nasion dodawać do jogurtów i robić lemoniadę z nasionami, szczególnie latem. Używam także kosmetyków, które zawierają nasiona chia.

    Odpowiedz
  3. ~Kamila

    O nasionach chia słyszałam już naprawdę wiele. Jeszcze nie próbowałam,ale może kiedyś się uda :-)

    Odpowiedz

  4. U mnie stanowią świetny dodatek do deserów na bazie mleka migdałowego i owoców, do koktajli owocowo-warzywnych, oczywiście do porannej owsianki, serka twarogowego czy nawet kanapki. Goszczą w moich daniach bardzo często ;) cenię ich właściwości chociaż uważam, że nasze siemię lniane właściwościami zdrowotnymi w ogóle od nich nie odstaję. Chia są chyba jednak przyjemniejsze i łatwiejsze do włączenia do codziennej diety :)

    Odpowiedz

    1. To prawda, że siemię lniane ma również cudowne właściwości prozdrowotne, ale ma smak i to troszkę nie pozwala na dołączanie go do wielu potraw. Chociaż też staram się go często używać :)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>