15 komentarzy


  1. Ja używałam kremu Oeparol z tym olejem i nie miałam pojęcia, że potrafi ten wiesiołek czynić takie cuda. No no :)

    Odpowiedz

  2. Bardzo fajnie napisany tekst, sam nie wiedzialem ze az takie zastosowania moze miec ta skromna roslinka. Pozdrawiam Autora.

    Odpowiedz

  3. Czyli można kupić gdzieś taki olej tak ? bo zastanawiam się czy można by go było nazbierać i ususzyć i zrobić sobie z niego herbatę albo taki napar np. do rozrabiania maseczek, bądź przemywania buzi ;) pozdrawiam

    Odpowiedz
    1. Absurdalna

      Tak, można go kupić w sklepie ze zdrową żywnością i w sklepie zielarskim. W zielarskim, można również znaleźć ususzone ziarenka, które można samemu rozdrobnić z dodatkiem zimnej wody i powstanie taka papka na maseczkę. Niestety herbaty ani naparów nie powinno się robić z wiesiołka, ponieważ gorąca woda pozbawia go większości wartości. Ale do przemywania twarzy, jako tonik, można używać czystego oleju prosto z buteleczki:) Zapomniałam dodać, że można go również w aptekach dostać:)

      Odpowiedz

  4. Bardzo popularne są teraz oleje z róznych roślin dodawane do potraw i stosowane jako kosmetyki. Fajnie, że wraca się do naturalnych składników i tak sprytnie wykorzystuje ich właściwości ;) Bardzo pouczający wpis i wnosi sporo informacji do mojej niedośwadczonej jeszcze w tych tematach głowy ;P

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>